HU
Események

Erőszakmentes kommunikáció – Egy keresztény ösvény

Időpont: július 22-23., szombat-vasárnap 09.00-17.00
Helyszín: Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont 1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Erőszakmentes kommunikáció – Egy keresztény ösvény

Köszönjük az érdeklődést, a program BETELT!


Várólistára jelentkezés az info kukac rambala.hu címen!

 
 „Az igazi munka itt Rád vár majd, nem énrám.”

Chris atya - Lelkigyakorlat

A lelkigyakorlat vezetője: Fr. Christlin Rajendram S.J., Sri Lanka, jezsuita pap, a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner
 
 
Témája:
 
„Te pedig ki vagy, hogy felebarátodat megítéled?” Jakab levele 4,12 .
 

“Ne ítéljetek, hogy el ne ítéljenek titeket.  … Vesd ki előbb a magad szeméből a gerendát, akkor fogsz majd látni, hogy kivehesd a szálkát testvéred szeméből!” Máté 7, 1-5

 
Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből’. Ez a legnagyobb, az első parancs. 39A második hasonló ehhez: ‘Szeresd felebarátodat, mint önmagadat’.( Máté 22, 37-39)


Sokan gondolják azt a nem keresztények közül, hogy Jézusnak ezek a mondásai szépek, csak éppen megvalósíthatatlanok. Keresztényként pedig fájó szívvel tapasztalhatod, hogy milyen nehéz szeretni önmagadat és a közvetlen környezetedben élőket. Mindennapi konfliktusaink kezelésében egyre több hasznos segítség érkezik pszichológiai oldalról. Mindemellett sokunkban ott a vágy, hogy kapcsolatainkat 3 dimenzióban szemléljük, értelmezzük.
 
Mit jelent a mindennapokban szeretni önmagamat, embertársamat és Istenemet?
 
Szeretettel várlak, amennyiben foglalkoztat, hogy miként tudnád életedben tettekre váltani ezeket a jézusi mondásokat. Az Erőszakmentes Kommunikáció egy olyan módszer, amely nem ígér gyors sikert. Egy ösvény, amelyre ha rálépsz, akkor tapasztalod meg, hogy közelebb visz-e ahhoz, amire lényed mélyén legbelül vágysz, ami spirituális meggyőződésed.
 
  • Mit jelent az együttérzés , a megbocsátás, önmagunk mély elfogadása?

  • Lehet-e erőszakmenetesen élni és érdemes-e?
 
 
A programot Rambala Éva, a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner tolmácsolja. www.rambala.hu
 
 
 
 
Bemutatkozás:
 
 
Christlin Parimalanathan Rajendram vagyok. 1943-ban születtem Batticaloa-ban, Srí Lanka keleti részén,  negyedikként egy nyolcgyermekes családba.
 
A Jezsuita Rendbe 1960-ban léptem, 1973-ban szenteltek pappá. 1996-ban találkoztam Marshall Rosenberggel.  Az Erőszakmentes kommunikáció segítségével új megvilágításba került, amit addig csináltam, de legfőképp a spirituális utamon segített. Megtanultam más szemmel nézni mind a saját életemre, mind másokéra. Nagyon élvezem a tanulást és a tapasztalataim megosztását is. 
 
Amikor nem akarsz változni, minden megváltozik. Amikor látszólag minden szétesik, minden a maga helyére hullik. Semmit sem kell eldobnunk, minden értelmet nyer a nagy egészben. 
 
https://www.cnvc.org/
 
 
 
Rambala Éva Magyarországon született és jelenleg Budapesten él. 1996. óta foglalkozik az Erőszakmentes Kommunikációval. 1999. óta nemzetközileg akkreditált tréner, 5 évet dolgozott együtt Marshall Rosenberg-gel, az EMK alapítójával. 10 éve tart tréningeket és workshop-okat az üzleti világban, közel 30 országban a lehető legkülönfélébb közösségeknek (nyitott csoportok, iskolák, kórházak, üzleti élet, államigazgatási intézmények). Éva legújabb projektje a kortárs mediáció 6-10 éves gyerekeknek EMK alapokon.
 
 
Általános ismertető Éva tréningjeiről »»»
 
 
 
Ajánlott irodalom »»» 
 
 
A könyvel és digitális anyagok a helyszínen korlátozott számban megvásárolhatóak, vagy a fenti linkre kattintva megrendelhetőek.
 
 
Időpont: 2017. július 22-23. szombat-vasárnap 9:00–17:00

 
Helyszíne: 1092 Budapest, Knézich u. 3-13 (Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont)
 
 
Részvételi díj:   25.000,- Ft/ fő/két nap

 
Várható létszám: maximum 20 fő

 
Helyek betöltése:  a regisztráció sorrendjében

 
Fizetés: az adminisztrációs költségek minimalizálása érdekében segítség lenne, ha a helyszínen készpénzben fizetnél.  Ha az átutalást választod fizetési formaként, kérlek jelezd a regisztrációdban, és küldöm a bankszámlaszámot. (Erről csak a jelentkezési lapon beszélnék!)
 
 
 
Ha szeretnéd támogatni azok részvételét, akiknek nincs rá anyagi lehetőségük, örömmel segítek a hozzájárulásod eljuttatásában. Ezt a szándékodat, kérlek, a pontos összeg megjelölésével jelezd.
 
 
 
Amennyiben szeretnél részt venni a tréningen, de gondot jelent a részvételi díj kifizetése, kérlek, azt is jelezd. Küldj egy rövid, helyzetedet bemutató levelet, amelyben azt is jelöld meg, hogy te mennyit tudsz a képzésért fizetni. A résztvevők maximum 10 %-ának szeretnék ösztöndíjat adni. Amennyiben van szabad hely, örömmel látlak.
  
 
Amennyiben kérdést szeretnél feltenni, akkor az info kukac rambala.hu  e-mail címet használd, kérlek!
 
 
 
Ha a jelentkezésedre nem kaptál egy automatikus választ az info kukac rambala.hu címről, légy szíves ellenőrizd, hogy nem került e a spam-ek közé, ha nem, akkor kérlek ismételd meg újra.
 
 
 
Szeretettel várunk:
 
Chris atya, Boldogasszony Iskolanővérek és Éva
 
 
 
"Oldani Uram, s oldódni vágyom,
 
Üdvözíteni, és üdvözülni vágyom,
 
Alkotni Uram, s alakulni vágyom,
 
Alkotni Uram, s alakulni vágyom.
 
Ékesíteni, és ékeskedni vágyom,
 
Dalolni Uram, és dallá lenni vágyom,
 
Követeddé lenni s Érted tenni vágyom,
 
Követeddé lenni s Érted tenni vágyom.
 
Lámpád vagyok, ha látsz engem,
 
Ajtód vagyok, ha zörgetsz bennem,
 
Ki látod mit teszek, hallgass el engem,
 
Ki látod mit teszek, hallgass el engem."
 
 
Apokrif (Sillye Jenő ismert egyházi ének- Weöres Sándor nyomán)
 
Weöres Sándor: Apokrif
 
"Oldani vágyom és oldódni vágyom.
 
Üdvözíteni vágyom és üdvözülni vágyom.
 
Nemzeni vágyom és megfoganni vágyom.
 
Dalolni vágyom és dallá válni vágyom.
 
Mind táncoljatok!
 
Ékesíteni vágyom és ékeskedni vágyom.
 
Lámpád vagyok, ha látsz engem.
 
Ajtód vagyok, ha zörgetsz rajtam.
 
Ki látod, mit teszek, hallgasd el a munkám."
 
 
'Egy apokrif János-evangéliumból'