HU
Események

Az őszinteség éltető ereje, ÖNFEJLESZTŐ CSOPORT I. - hétköznap

Időpont: január 26., február 16., március 23., április 13., péntekenként 09.00-17.00
Helyszín: MIGhelp 1092 Ráday u. 9. 1. em.
Az őszinteség éltető ereje, ÖNFEJLESZTŐ CSOPORT I. - hétköznap

Szeretettel várlak, ha a csoport részeseként akarod tovább folytatni az önelfogadás útját, ahol az önmagunkért való kiállást és a másikra való odafigyelést egyszerre gyakoroljuk, s ehhez a folyamathoz az Erőszakmentes kommunikáció által javasolt szemléletmódot választottad útmutatóként.


A programon való részvétel előfeltétele: Az Erőszakmentes kommunikáció lényege elnevezésű, általam tartott egy napos képzés.

 

Ez a program az első lépése a tréner képzésnek is. Pedagógusok számára 30 kreditpontot tudunk adni.


LEHETŐSÉGED LESZ RÉSZT VENNI:


 • A Facebook-on kialakított zárt (a tagokon kívül mások számára nem látható) csoportban a tréning résztvevőivel rendszeres gyakorlásra.
   
 • Személyes, telefonos vagy Skype-on történő gyakorlásra a csoporttársaiddal.

 

A tréningsorozat elsődleges célja az önfejlesztés az Erőszakmentes kommunikáció használatával, saját élmény megszerzése, ami a trénerré válás alapfeltétele. A program elvégzése önmagában még kevés a tréneri munka elkezdéséhez, kivéve, ha már ebben a szakmában sikeresen dolgozol. Azonban ez egy jó kezdet lehet.

 

Az Erőszakmentes kommunikáció elsajátításánál, nem az számít:

 • milyen jól tudok idézni pl. Marshall Rosenbergtől
   
 • hány tréningnapon és milyen tapasztalt trénernél vettem részt
   
 • hány könyvet olvastam,

 

hanem az, hogy hányszor éltem meg azt az “aha” pillanatot, amikor sikerült transzformálnom a kritikámat és szeretettel megértettem, hogy ebben a helyzetben nem az a baj, hogy valaki (én vagy más) valamit rosszul tett, hanem az, hogy én megértsem magam és bárki kritizálása nélkül szavakkal is ki tudjam fejezni, hogy mi történik bennem.
 

Pl. “Nem az a gond, hogy te nem hívtál fel”, hanem “Én érzek magányosságot és több törődést szeretnék kapni. Annyira nagy segítség lenne, ha figyelnél rám és ezt a figyelmet azzal fejeznéd ki, hogy felhívsz.”
 

A tréningsorozatot ezért úgy állítottam össze, hogy az új anyag elsajátítása mellett minden alkalomnak körülbelül a felét az addig tanultak gyakorlására fordítjuk, ami egyéni helyzetek feldogozását is lehetővé teszi. 

 

1. alkalom: Az alapok mélyítése, gyakorló nap

Ezen a napon a programmal kapcsolatos céljaink megfogalmazása mellett az EMK bevezetőn tanultakat fogjuk tovább tudatosítani, vagyis a megfigyelés, érzés, szükséglet és kérés kimondását – hozott vagy általam javasolt példával. A kritika fogadásának átismétlésére és további gyakorlására is mindenképpen időt fogunk szánni.

 

2. alkalom: A düh átalakítása az élet szolgálatába

Közösen megbeszéljük milyen volt az elmúlt találkozás óta az egyéni munka, majd megnézzük a düh kialakulásnak folyamatát és egyénileg, valamint kiscsoportban gyakoroljuk, hogyan lehet ezt transzformálni, hogy soha többet ne fojtsd el vagy fejezd ki kontrollálatlanul.

 

3. alkalom: A NEM-et mondás művészete

Azok után, hogy jól kidühöngtük magunkat, megvizsgáljuk hogyan tudunk kapcsolatépítő módon NEM-et mondani, hogy ezáltal egyre őszintébb és harmonikusabb kapcsolatokat tudjunk kialakítani.

 

4. alkalom: Belső harmónia

Megbeszéljük, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtunk az előző képzés óta, mi lett a következménye. :) Mi az a belső harmónia és mit tehetünk nap, mint nap ennek kialakításáért vagy fejlesztéséért.

 

 

Az Erőszakmentes kommunikáció (EMK) szemléletmódjának megtanulásával:


 • Elsajátíthatsz egy kifejezésmódot, melynek alkalmazásával úgy veheted figyelembe családtagjaid, barátaid, vagy főnököd igényeit, hogy közben a saját jóllétedért is kiállsz.
   
 • Megtanulhatod, hogyan alakítsd párkapcsolati, szülő–gyermek és munkahelyi konfliktusaid békés párbeszéddé.
   
 • Az empátia gyógyító erejét megtapasztalva új megvilágításban láthatod kapcsolataidat, képes leszel felismerni az önmagad és mások érzelmeit kiváltó szükségleteket. Ennek ismeretében sokkal könnyebben fogod a konfliktusaidat rendezni.
   
 • A tréningen tapasztaltak segítenek abban, hogy kölcsönösen megértő és támogató kapcsolatokat építs ki a környezeteddel. Így szakíthatsz a dühbe és depresszióba torkolló gondolkodásmóddal, és teremtő erődet az életet szolgáló fejlődés útjára terelheted.
 
 

Általános ismertető a tréningjeimről »»»


Ajánlott irodalom »»» 


A helyszínen korlátozott számban megvásárolhatóak, vagy a fenti linkre kattintva megrendelhetőek.

 

A képzést vezeti: Rambala Éva, Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner, www.cnvc.org, valamint www.rambala.hu.Helyszín: MIGhelp, 1092 Budapest, Ráday u. 9. /1. em.


A 4 alkalmas tréning részvételi díja: 48 000,- Ft

 


Amennyiben valamelyik alkalmon nem tudsz részt venni, előzetes egyeztetés után, egy másik csoporthoz csatlakozva pótolhatod a kimaradt alkalmat.
Részletfizetés egyéni megállapodás alapján.

 

Fizetés: az adminisztrációs költségek minimalizálása érdekében segítség lenne, ha a helyszínen készpénzben fizetnél.


Ha az átutalást választod fizetési formaként, kérlek jelezd a regisztrációdban, és átutalásos díjbekérőt küldünk.

  

Jelentkezési határidő: folyamatos, a jelentkezés sorrendjében, a csoport beteltéig.


Résztvevők száma: minimum 12 fő, maximum 16 fő.IDŐPONTOK ÉS TÉMÁK: 

        

január 26.         Az alapok mélyítése, gyakorló nap

február 16.        A düh átalakítása az élet szolgálatába

március 23.       NEM-et mondás művészete

április  13.         Belső harmónia


Ha szeretnéd támogatni azok részvételét, akiknek nincs rá anyagi lehetőségük, örömmel segítek a hozzájárulásod eljuttatásában. Ezt a szándékodat kérlek, a pontos összeg megjelölésével jelezd.

 

Amennyiben szeretnél részt venni a tréningen, de gondot jelent a részvételi díj kifizetése, kérlek azt is jelezd. Küldj egy rövid, helyzetedet bemutató levelet, amelyben azt is jelöld meg, hogy te mennyit tudsz a képzésért fizetni. A résztvevők maximum 10 %-ának szeretnék ösztöndíjat adni. Amennyiben van szabad hely, örömmel látlak.Ötlettár: ha van bármi ötleted arra vonatkozóan, hogyan lehetne a programjaimat még jobban népszerűsíteni, várom tanácsaidat.

 

Amennyiben kérdést szeretnél feltenni, akkor az info kukac rambala.hu  e-mail címet használd, kérlek!

Ha a jelentkezésedre nem kaptál automatikus választ az info kukac rambala.hu címről, légy szíves ellenőrizd, hogy nem került e a spam-ek közé, ha nem, akkor kérlek ismételd meg újra.

 

 

Szeretettel várlak,
ÉvaFigyelmedbe ajánlom Ösztöndíj programomat alsó tagozatos tanárok számára »»» 


Az Ösztöndíj igényléséhez kérlek töltsd ki ezt az adatlapot »»»