HU

EMK használati területek

Önismeret

 

Miért fontos? Ha szeretnék egy közösség vagy párkapcsolat részese lenni, sokkal gyümölcsözőbb lesz ez a kapcsolat, ha tisztában vagyok önmagammal. Ezt sokféle úton-módon elérhetem. 

 

Tovább » »

 

Üzleti élet

 

Egy bizonyos helyzetből nézve két lehetőség adatott meg: vagy én kezelem a változást vagy a változás kezel engem. Ugyanakkor nagyon ritkán hallom, hogy valaki a következőről számolna be: a főnököm egy jelentős változást időben, őszintén, emberségesen közölt.

Tovább » »Párkapcsolat


Nagyszüleim idejében még nem folytattak hosszas vitát azon, ki marad otthon GYES-en, ki fog elmosogatni, segíteni leckét írni vagy takarítani.  Ma már tényleg ahány ház, annyi szokás. Viszont attól, hogy megnőtt a szabadságunk, társadalmilag is egyre elfogadottabb, hogy másként tegyünk dolgokat mint, a megszokott. Ennek mellékhatása az egyre több konfliktusforrás is. 


Tovább » »

 

Gyermeknevelés 

 

Működik az Erőszakmentes kommunikáció gyerekekkel is? Igen! HA leveszem a címkét a fejéről, hogy ő egy gyerek, és elkezdem az embert látni benne, és hajlandó vagyok a saját emberségem is megmutatni, ahelyett hogy szülőként viselkednék.

Tovább » »

 

 

Oktatás

 

Ma már senki sem kérdőjelezi meg, hogy a kognitív és az érzelmi intelligencia fejlesztése egyaránt fontos az iskolán belül. Ez rendkívül jól hangzik, csak nekem úgy tűnik, valami olyat várunk el a pedagógus kollégáktól, amire nem annyira készítettük fel őket. Ki-ki a maga módján teszi amit tud.


Tovább » »