HU

Általános információk

Általános ismertető tréningjeimről:

 

Mind a csoportos találkozók, mind az egyéni foglalkozások az Erőszakmentes kommunikáció (EMK) szemléletmódjára épülnek.

Az interaktív képzéseken  a módszer megismerése mellett lehetőséged nyílik kipróbálni, hogyan rendezd békésen a saját konfliktusaid. Minél több vitás esetet hozol a hétköznapjaidból, annál gyümölcsözőbb lehet a tanulásod.

A modell értékét emeli, hogy hatékonysága független attól,  partnerünk ismeri-e vagy sem.

A nyitott, informális légkör lehetővé teszi a tapasztalatszerzésen keresztül történő  tanulást.


Használt módszerek:

 

Szerintem mindannyian sokkal inkább arra emlékszünk, amit saját magunk mondtunk ki, és nem arra, amit hallottunk.  Ezért a tréning tematikáját is ennek szellemében építem fel.  Ugyanakkor az első egy-két találkozásnál fontosnak tartom átadni azt a filozófiai és gyakorlati tudást, ami nélkülözhetetlen az Erőszakmentes kommunikáció használatához.  

Általánosságban elmondható, hogy minden új téma felvezetése 3-10 perces magyarázattal kezdődik, a téma jellegétől függően csoportos beszélgetéssel, egyéni, páros, vagy kiscsoportos feladatmegoldással folytatódik és közös feldolgozással zárul, ahol mindenki elmondhatja a saját tapasztalatát.  

Fontosnak tartom, hogy mindenki számára érzelmileg biztonságos légkört alakítsak ki, ezért soha senkit nem kényszerítek megszólalásra.

 


Praktikum:

 

Legalább másfél óránként tartunk szünetet.  A csoport kérése alapján gyakrabban is.

Jelentkezés után kapsz egy automatikus visszaigazoló levelet, amelyben szerepel, hogyan jutsz el a helyszínre, milyen lehetőségeid lesznek ebédelni, teázni vagy kávézni, mikor kezdődik a regisztráció.

A tréning végén e-mailben megkérdezlek tapasztalataidról, ami segít a továbbiakban nekem is, de a résztvevőknek is abban, hogy összegezzék magukban a hallottakat.

 


A tréningek célja:

 

Az Erőszakmentes kommunikáció lehetőséget nyújt arra, hogy szavakkal kifejezzük, mi él a szívünkben, valamint meghalljuk, mi lehet a másik szívében még akkor is, ha ő agresszíven fejezi ki magát. 

Segítséget kapunk, hogyan kapcsolódjunk össze a belső erőnkkel, miközben együttérzéssel fordulunk a másik felé.  Használatával megtapasztalhatjuk, hogy minden konfliktus egy nagyszerű lehetőség, hogy egymáshoz közelebb kerüljünk.

Útmutatást kapunk arra, hogy empátiával miként csökkenthetjük a családtagjaink, barátaink, munkatársaink, esetenként az utca emberével szemben kialakult hirtelen dühünket, haragunkat.

 


Én és az Erőszakmentes kommunikáció:

 

Évekkel ezelőtt elköteleztem magam, hogy e szemléletmód szerint éljek. Örömömre szolgál, hogy egyre többször a béke és szeretet sugározza át a megnyilvánulásaim, habár minél többet tudok, annál több apró részletet veszek észre, amivel még inkább tudom finomítani a tudásom. 

A másik nagy örömöm, hogy egyre több hozzám hasonlóan gondolkodó és kommunikáló emberrel  találkozom.  Szeretettel köszöntelek téged is ebben a társaságban.