HU

Ajánlott irodalom

Tanácsot szeretnél, hogy mit érdemes elolvasnod, hallgatnod magyarul?
 

A következőket tudom így ismeretlenül is javasolni:

 

Marshall Rosenberg - A szavak ablakok, vagy falak c. könyv  

Ezt a könyvet az Erőszakmentes kommunikáció “bibliájának” is nevezhetem.  Az alapító első, és legsikeresebb könyve. Megközelítőleg egymillió példányt adtak el belőle több mint 25 nyelven.

  • Az Agykontroll kiadó gondozásában jelent meg. 
  • Nagy előnye a kemény borító, ami lehetővé teszi a többszöri elolvasását is anélkül, hogy szétesne.

     

 Marshall Rosenberg -  Így is lehet nevelni és tanítani c. könyv  

Ez a könyv az előzőhöz hasonló, de elsősorban szülőknek és pedagógusoknak.  A lényeg ugyanaz, de a példák gyermek-felnőtt kapcsolatokra utalnak.

  • Kisebb és olcsóbb is az előzőnél. 

     

Rambala Éva - Szívek és szavak CD

Ez a CD azok számára készült, akik inkább hallgatni szeretnék az Erőszakmentes kommunikáció lényegét. Igyekeztem az elméletbe gyakorlati részeket is beleszőni.


Bagdy E. - Bishop, B. - Böjte Cs. - Rambala É.: Hidak egymáshoz - Empátia, kommunikáció, konfliktusok

Én ugyan azt gondoltam magamról, hogy nem tudok írni, de amikor a Kulcslyuk kiadó megkérdezte, hogy írnék-e valamit a munkámról, akkor ijedtségemben igen-t mondtam. Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy egy könyv formájában meg is jelent.

Ebben a könyvben ugyanazt a témát több nézőpontból járjuk körbe. Az általam írt rész  figyelemfelkeltő és gondolatébresztő, nem tankönyv jellegű.


Rambala Éva - Erőszakmentes kommunikáció

Ezt a könyvet azoknak írtam, akik már elköteleződtek, hogy megtanulják az Erőszakmentes kommunikáció elméletét, és akik számára a más könyvekben olvasott történetek elsőre ugyan nagyon érdekesek, de másodszorra már “csak” a lényeget szeretnék olvasni.   Ez a  könyv kicsit tankönyv jellegű.


Serena Rust- Erőszakmentes kommunikáció

Íme, egy újabb példa arra, hogyan használhatjuk az Erőszakmentes kommunikációt a mindennapjaink során.


Ajánlom mindenkinek, aki többet szeretne olvasni a témáról. Ez a könyv egy általános bevezető, ugyanakkor több gyermek – felnőtt párbeszéd található benne.


Thomas D'Ansembourg:  Elég a kedvességből legyél igaz 

Thomas D’Ansembourg könyvéből megtanulhatjuk, hogyan programozhatjuk újra önkifejezésünk módját az Erőszakmentes kommunikáció segítségével. 
 
 
 

A fent bemutatott könyvekből a programjaimra igyekszem bemutató példányokat vinni, amelyek korlátozott számban a helyszínen megvásárolhatóak vagy a linkekre kattintva megrendelhetőek.